/ Innehållshantering / Sidskaparen

Sidskaparen

Grundläggande information

Välkommen till ett nytt sätt att skapa sidor på i Delegia Meeting System.
Med Sidskaparen kan du på ett enklare sätt skapa mallar och sidor till eventwebbar, registreringssidor och skärm-bekräftelser. Här presenteras grundläggande info om hur du kommer i gång med Sidskaparen.

Se vårt webinar om sidskaparen

Kom igång med sidskaparen:

1. Börja med att kopiera valfritt projekt.
Alternativt kontakta Delegia support som lägger upp ett nytt projekt till er som är redo för att använda sidskaparen.

Följ anvisningarna nedan:
Dessa åtgärder måste göras för att allt ska bli så rätt och riktigt som möjligt i Sidskaparen så att  gammal kod tas bort och inte ligger kvar som kan orsaka olika störningar.

1. Töm Innehållshantering > Html head för bästa upplevelse (spara den källkoden i ett txt-dokument om du vill kunna se den källkoden vid senare tillfälle).

2. Gå till Projekt > Inställningar > Innehåll, kryssa i Använd Sidskaparen (UsingArchitect) samt kryssa i Använd nya attendee area  (UseNewAttendeeArea).

3. Vi rekommenderar att ni tömmer allt innehåll som finns i Innehållshantering > Översikt. Detta kan ibland vara lite knepigt och är inget måste, men kan underlätta för er då det skapas nytt sidinnehåll, sidor, innehåll och mallar här när du börjar använda sidskaparen.

Steg 1.
Gå in under Innehållshantering > Sidskaparen. Välj först flik, du kan välja mellan Sida, Mall och Stilar. Vi rekommenderar att du börjar med att skapa en mall.

Skapa din mall:
Klicka på knappen Lägg till för att skapa en mall. I fältet som kommer upp skriver du in namnet på mallen. Klicka utanför fältet och tryck sedan på knappen Spara. (Namnet går att ändra vid senare tillfälle).

Nu kan du gå in i mallen för att designa den.
Klicka på namnet på den mall du skapade. Du kommer nu in i Sidskaparen. Läs mer om hur du lägger till designen för din mall i avsnittet Hantera din Mall.

Viktigt att tänka på:
Det finns två huvudlägen i Sidskaparen, dels mallar samt sidor.

Mallar = Är i stort sett all design av sidan. Här ställer du in typsnitt, textstorlek, färger, bakgrundsbild/färg, Sidhuvud/Sidfot.
Sidor = Här anger du vilket innehåll sidan ska ha, text, bilder, länkar.

Dessa två lägen hittas i högerpanelen vid ikonraden högst upp (det är de två ikonerna längst till höger).

Så här kan det se ut:

1. Mall i sidskaparen - editeringsläge:

2. Sida i sidskaparen - editeringsläge:

Last updated: 2018-09-13 08:49:59 http://helpcenter.delegia.com/Home/Index/1736