/ Innehållshantering / Meny / Skapa en meny

Skapa en meny

Det går att lägga till och ta bort menyer till registreringssidan. Här presenteras hur du gör detta.

Här ser du ett exempel på hur en meny kan se ut. Detta kallas för PageMenu.

I Menyverktyget skapar du menyn och de objekt och länkar som ska ingå. För att menyn ska synas i din mall skriver du där ut menyns namn inom klamrar, exempelvis [PageMenu]. Lär dig mer om mallhantering. (Detta gäller endast om du jobbar med att skapa sidor via CMS-menyn Innehållshantering - Översikt.)

Du når Menyhanteringen via Innehållshantering / Meny.

Så här ser valen ut för PageMenu:

Menygrupp - Ett projekt kan ha olika menygrupper. De två standardmenygrupperna som används i systemet är PageMenu på vanliga sidor och ExhibPageMenu på utställarsidor, dvs du kan ha en meny för vanliga sidor och en meny för utställarsidorna.
MobileMenu är menyer i Delegia Mobile.

Lägga till ett menyobjekt, tryck på Ny.

Text- Här anger du vad länken ska heta.
Sida - Här väljer du vilken sida som länken i menyn ska leda till. Antingen kan den leda till en sida i Delegias sidhantering, då väljer du sidan i rullgardinsmenyn, eller så skriver du en extern sida som ska öppnas under URL.
Öppna i nytt fönster - Anger om länken ska öppnas i nytt fönster.
Visa (från - till)  - Anger om menyalternativet ska visas endast under en viss tidsperiod.  Tryck på spara för att spara din nya meny.

Övriga val som kan göras:

Språk - Här väljer du vilket av de projektspråk som du vill ändra/skapa en meny för. Projektspråk anges i menyn Projekt - Inställningar.
Sortering - Du kan sortera med hjälp av att klicka, dra och släppa menyvalet där du vill ha det. Finns det undermenyer kommer dessa att följa med huvudmenyn i sorteringen.
Undermeny - För att skapa en undermeny, tryck på ny, spara den nya menyn. Dra sedan det nya menyvalet och lägg det över ett annat så hamnar det i dess grupp. Systemet kan endast hantera två nivåer av menyer.

Menyn för mobileMenu ser lite annorlunda ut med fler val: Läs mer om mobilemenu här.

Last updated: 2017-12-29 14:10:59 http://helpcenter.delegia.com/Home/Index/24