/ Importera registreringar / Deltagare

Importera registreringar

Om ni enbart är ute efter att få förifylld personinformation för deltagarna när de registrerar sig så rekommenderar vi att ni använder Importera inloggning istället.
Importera registrering kan användas när du har en specifik lista över de deltagare som ska bjudas in till ett evenemang.
Du kan då få förifyllda fällt i registreringen och deltagaren behöver inte själv fylla i fällt så som Namn, företag, e-post m.m,  utan kan gå vidare i sin registrering eller göra ändringar i registreringen.
Du kan även göra personliga mailutskick till deltagaren. Exempel; Hej Anna!,

För att importera registreringar måste du först skapa en importfilen i Microsoft Excel. Systemet tar antigen emot .xlsx (Excels nya filformat) eller .txt som är tabbsepparerad i utf8 (tabbseparerad / tab delimited) eller Windows-1252 teckenkodning.

Första raden i filen ska vara en tabbseparerad lista av kolumnnamn vilka definierar den information som varje post/rad/registrering ska bestå av. Efter varje post krävs en radbrytning. Har du 10 poster ska filen med andra ord bestå av 11 rader (1 rad med kolumnnamn och 10 rader med registreringar). Varje post ska också ha en tabb mellan varje kolumn. Se längre ned på sidan för en lista på vilka kolumner som kan användas vid importen.

Ex. på hur en fil kan se ut i Excel:

För att importera registreringar går du till menyn: Deltagare > Importera registreringar:

1) Välj fil: Här väljer du den fil du skapat som ska importeras (ovan beskrivna textfil).
2) Välj typ: Deltagare eller Utställare.
3) Välj persontyp: Här visas listan över de persontyper du har i projektet. Välj önskad persontyp som deltagarna du importerar ska få.

Godkända kolumner att använda i exellfilen för import av registreringar.
Måste Finnas med vid import
Attendee.PersonFirstName
Attendee.PersonLastName

Kolumnnamn gällande personinformation
Attendee.PersonFirstName
Attendee.PersonLastName
Attendee.PersonDepartment
Attendee.PersonAddress1
Attendee.PersonAddress2
Attendee.PersonZip
Attendee.PersonCity
Attendee.PersonTelephone1
Attendee.PersonTelephone2
Attendee.PersonTelephone3
Attendee.PersonTelephone4
Attendee.PersonEmail
Attendee.PersonTitle
Attendee.PersonComment
Attendee.PersonPassword (Finns inte denna så får de ett autogenererat lösenord på 5 tecken)
Attendee.RegistrationType

Kolumnnamn gällande företagsinformation
Attendee.CompanyName
Attendee.CompanyAddress1
Attendee.CompanyAddress2
Attendee.CompanyZip
Attendee.CompanyCity
Attendee.CompanyCountryId
Attendee.CompanyTelephone
Attendee.CompanyTelefax
Attendee.CompanyTelefax
Attendee.CompanyEmail
Attendee.CompanyUrl
Attendee.CompanyOrgNo

Kolumnnamn gällande fakturainformation
Invoice.CompanyName
Invoice.CompanyAddress1
Invoice.CompanyAddress2
Invoice.CompanyZip
Invoice.CompanyCity
Invoice.CompanyCountryId
Invoice.CompanyTelephone
Invoice.CompanyEmail
Invoice.CompanyURL
Invoice.CompanyOrgNo

Övriga kolumner
Attendee.AbstractReviewer
LanguageId
Group
OrderGroupId
BadgeNoMiddle
ReglineNo
LanguageId
SeminarPrice#S
VATPercent#S
HotelArrivalDate#S
HotelDepartureDate#S
Quantity#S
#S
#Q

Övrigt
Om kolumnnamnet innehåller #Q eller #S så måste det finnas antingen numeret eller kortnamnet på frågan/seminariet (T ex #QFritextfrågan).
#Q står för fråga och #S står för seminrarie.
Om samma namn finns på frågor eller seminarium så måste fråge/seminarie numret användas.
Svaren på frågorna kan anges som numret eller texten.
LanguageId kan vara numret eller svenska/internationella namnet.
Attendee.RegistrationType kan vara numret eller namnet. Det är persontyp man får fram med detta i en kolumn.

OBS! För att importera fakturaadress måste en aktivitet (#SXXXXX) finnas med i importfilen och deltagaren som importeras ska var i kryssad på denna. Detta för att det krävs en aktivitet för att en order ska skapas och kunden ska få ett ordernummer. Först då är fakturaadressen aktiv. Fakturafälten måste också läggas upp på projekten under Registrering / Fält / Invoice för att fliken "Adresser" ska dyka upp i helpdesk.

Kolumnnamn gällande seminarier
Dessa har formatet #S<seminarieid> (för ett seminarie med id 888 blir alltså kolumnnamnet #S888)
Markera i excellfilen ett stort X för de personer som ska få detta seminarium/aktivitet på sin order. Har man inget X angivet så får inte den deltagaren det på sin order.

Exempel:

PersonFirstName         #S888
Johan                              X
Anders
Lisa                                 X

Kolumnnamn gällande status på seminarier
Dessa har formatet #S<seminarieid>-STATUS. För ett seminarie med id 888 blir alltså kolumnnamnet #S888-STATUS.
Om du inte har med denna kolumn eller lämnar den tom för ett visst seminarium får seminariet (eller produkten) status 40 Bekräftad. Vill du ange en annan status så skriver du in det statusnummret istället i kolumnen.

Exempel:

PersonFirstName #S888 #S888-STATUS
Johan X 10
Anders
Lisa X

Här kommer Johan att få status 10 på seminariet med id 888 och Lisa kommer att få standardvärdet 40.

Kolumnnamn gällande frågor
Dessa har formatet #Q<questionid> (för en fråga med id 777 blir alltså kolumnamnet #Q777)
I en registereingspost för en specifik frågas kolumn skriver du antingen in text för fritextfrågor eller en kommaseparerad lista med id-värden för de frågealternativ som ska vara valda.

Exempel:

PersonFirstName #Q777  #Q555
Johan                              Jag är snäll 1234,1235,1236
Anders Jag är glömsk 1235
Lisa Jag är glad 1236

Övriga kolumner

Det finns nu 4 nya kolumner som du kan använda: SeminarPrice, VATPercent, HotelArrivalDate och HotelDepartureDate. Dessa kolumner har alla ett seminarie-id som helt enkelt specifierar vilken produkt, hotell eller aktivitet som dessa nya kolumner tillhör.

Exempel med rätt syntax: #S00003 | SeminarPrice#S00003 | VATPercent#S00003

Group
Nu kan du importera registrerade till grupper.
Kolumnnamnet Group
Där anger du ett unikt namn för projektet för alla som ska vara i samma grupp.
Om du gör flera importer med samma namn så kommer alla att hamna i samma grupp.

Kontakta Delegia på support@delegia om du vill ha en mallfil för import.

Last updated: 2022-09-26 15:52:54 http://helpcenter.delegia.com/Home/Index/245